Нов ЕМУЛГАТОР - EMULSIFYNG WAX

ЕМУЛГАТОР - EMULSIFYNG WAX

Натурален

За да получите кремообразна консистенция

Повече детайли

9,20 лв Без данък

Доставка: от 1 до 3 дни

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

За да направите крем или лосион, е необходимо да се използва емулгатор. Смесването на масло с вода, не е възможно без помощта на емулгатори. Те дават възможност на два обикновено несъвместими съставки да се смесят.
Най-добрите естествени продукти за грижа за кожата до сега са получени от кокосово и палмово масло. Те са безопасни за работа и дори се използват в хранително-вкусовата промишленост. Емулгаторът, който би предлагаме е от растителен произход. Съдържа стеаринова и палмитинова киселина и цетилов алкохол.Той е много лесен за използване, ако искате да направите продукти за себе си и семейството.
Пчелният восък също може да бъде емулгатор, но не е подходящ за хора, алергични към пчелни продукти

INCI Name: Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate CAS#: 67762-27-0, 9004-99-3
Точка на топене: 46-54oC
Киселинна Стойност: <2
Осапуняване Стойност: <7- 16
рН (3% дисперсия): 5.5-7.5

ВАЖНО:
Има две Емулгатора, използвани в популярните продукти, които могат да бъдат вредни. Първият е Borax (INCI име натриев борат). Изследвания в Дания и Швеция показват, че това вещество е канцерогенно. Забранено е използването на тази съставка върху деца, тъй като е доказано, че може да предизвика анемия. Borax е лесен за използване, но по-широката му употреба може да направи кожата суха и чуплива. Не е желателно да се използва в продукти за грижа за кожата.
Друг емулгатор, който е опасен и трябва да се избягва е триетаноламин. Той се произвежда в рамките на петролната промишленост и е бил използвана в продължение на няколко десетилетия (и продължава да се използва) в рамките на козметичната индустрия за емулгиране. Той е силно дразнещ за очите и кожата, прониква в дълбочина и може да причини увреждане на черния дроб. В допълнение към това, когато се комбинира с нитратни йони - обикновено се намират в питейната вода и много месни продукти - той произвежда канцерогенно вещество, нитрозамин. Това вещество никога не трябва да да се използва в продукти за грижа за кожата, но за съжаление, все още се среща често в козметични продукти.

Как се работи с Емулгатор:
Обикновено Емулгаторът се смесва с маслената фаза на кремовете или лосионите, загрява се на водна баня, докато се разтопи. Следва добавянето на водната фаза, като се внимава двете фази да са с приблизително еднаква температура – около 60-70C. Накрая се добавят витамини, етерични масла или други екстри. През цялото време, сместа се разбърква енергично.

Какво количество се използва:
На 160 мл масло или комбинация от няколко масла + 130 ml.вода или хидрозол е необходимо 21 гр или /3 супени лъжици / емулгатор.

Рецепта за зряла кожа (100 мл / г)

А Маслена фаза (75-80 ° C)
12ml Масло от Макадамия
4 ml Масло от Жожоба
4 ml Масло от Авокадо
7 г. Емулгатор / около 1 супена лъжица /

В. Водна фаза (75-80 ° C )
69ml на предварително кипната минерална вода
3g/ml Глицерин

С. Трета фаза(40-35 ° C)
0.6g/ml (12-15 капки) консервант или
0.5g/ml Витамин Е
0.5g / м (10-12 капки) Етерични масла

Рецепта за чувствителна кожа (100 мл / г)

А Маслена фаза (75-80 ° C)
15ml Масло от Лешник
5 ml Масло от Оризови трици
7 г. Емулгатор / около 1 супена лъжица /

В. Водна фаза (75-80 ° C )
69ml на предварително кипната минерална вода
3g/ml Глицерин

С. Трета фаза(40-35 ° C)
0.6g/ml (12-15 капки) консервант или
0.5g/ml Витамин Е
0.5g / м (10-12 капки) Етерични масла

Производител: UK
ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване.

Потребители, които купиха този продукт, купиха също: