"> GIZA PERFUMES
  Валута:    
Език:     Български Руский English 
Сега във вашата кошница има (0) артикули
Категории
ОЩЕ ИНФО ЗА...
GIZA PERFUMES » ОН-ЛАЙН МАГАЗИН ЗА НАТУРАЛНИ ПАРФЮМИ » За ЛЮБИТЕЛИ ПАРФЮМЕРИ » КЛЮЧОВИ НОТКИ » » ИЗОПРОПИЛ МИРИСТАТ – носител за парфюми - 50мл
5.00лв.
ИЗОПРОПИЛ МИРИСТАТ – за да сътворите парфюмна композиция
Изопропил миристат е безалкохолна, бистра, безцветна, без миризма, мобилна течност. Той е прекрасен фиксатор на аромати и отличен носител на парфюмна композиция. Може да се използва при парфюми без алкохол или за превоз на аромат или етерични масла в спрейове за бельо, спрейове за тяло и рол-он "сухи" парфюми.
Смесете го с любимите си аромати масла да създадете свои собствени парфюми.
Добавете в лосиони, балсами и мехлеми за едно хубаво копринено, пудрено, немазно усещане. ( концентрация - 1% до 5% )
Може да го използвате в продукти за грижа за косата, за да добавите блясък и намаляване на сухотата.
За да направите парфюм просто го смесете с ароматни или етерични масла.. Разклатете добре и нанесете върху кожата.
~ Разтворим в алкохоли
~ Неразтворим във вода

Приложение в козметиката:
Изопропил миристат е синтетично масло широко използвано в козметичната и фармацевтичната промишленост като лубрикант, омекотител и овлажнител. Произвежда се чрез кондензиране на миристинова киселина с изопропилов алкохол. Миристиновата киселина е мастна киселина в някои растителни източници като индийско орехче и палмови семена.
Маслото лесно се абсорбира от кожата и намалява мазния характер на козметичния продукт, текстурата е ефирна и нежна, като създава усещане за мекота и хлъзгавост. Често се използва като добавка в продуктите за хигиена на устната кухина, като вода за уста.
Това масло притежава няколко уникални характеристики, които го правят ценна добавка в много козметични и фармацевтични продукти. Най-важното от тях е, че е лесно за усвояване от кожата. Използва се като успокояващо средство в кремове и лосиони. Осигурява дълбоко, бързо проникване на био-активните вещества в кожата.
Изопропил миристат е обща съставка във фармацевтични състави. Той се използва като нетоксична алтернативна за лечение на главови въшки. Създава восъчен слой, който изолира въшките и причинява смърт от обезводняване. Той е също така ефективен за контролиране на орални бактерии.

Внимание:
Макар че като цяло се счита за безопасен, изопропилов миристат може да причини леки алергични реакции и може да влоши кожни заболявания, като акне.
Независимо че изопропиловия миристат е неканцерогенен и нетоксичен, се съобщава за редки случаи на алергични реакции. Тези, които страдат от акне трябва да избягват използването на продукти, съдържащи това масло, тъй като е доказано, че състоянието, в някои случаи може да се влоши. Същото се отнася за хора с естествено мазна кожа. Деца на възраст под четири не трябва да използват продукти, които съдържат изопропил миристат.
Количество: 50мл.

Декларация за Алергени на Изопропил миристат

ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване.


5.00лв.

Моля изберете от наличните Опции:
Количество:
Този продукт беше добавен на Saturday 13 September, 2014.
Контакти дистрибутори
Коментари Назад
Сподели с приятел


Информирайте свой приятел за този продукт.
Бързо Търсене!
Използвайте ключови думи за да откриете продукта, който търсите.
Подробно Търсене
Страна Произход
Тип на Парфюма