"> GIZA PERFUMES
  Currencies:    
language:     Български Руский English 
now in your cart (0) items
Categories
MORE INFO ABOUT:
GIZA PERFUMES » NATURAL PERFUMES ON-LINE STORE » WORLD OF COSMETICS » Козметични
Основи и
Суровини
» Тематично » За косата » » МАСЛО ОТ СИНАП - Студено пресовано /Mustard oil/ Cold pressed
7.00лв.
МАСЛО ОТ СИНАП - Студено пресовано /Mustard oil/ Cold pressed

Уникално средство за коса!

Превъзходно за лечебен масаж!

Синапеното семе съдържа различните минерали, мастни киселини и други хранителни вещества. То е богато на калций, магнезий, желязо, цинк, селен, бета-каротин и Омега-3 мастни киселини, глицериди на еруковата киселина, белтъчини, слузни вещества и др.
Маслото от Синап се използва в народната и научната медицина като дразнещо средство, което предизвиква нахлуване на кръв към болното място, затопля, подобрява кръвообращението и лекува възпалителния процес. Освен това то дразни рефлекторно дихателния център и подобрява дишането. Най-често се прилага външно на различни части от тялото при простудни състояния, бодежи, бронхит, пневмония, ревматизъм, лумбаго, артритни болки и др.

Маслото от Синап има широко приложение в Аюрведа и най-вече при традиционния масаж на скалпа. Подобрява циркулацията; уеднаквява тена на кожата; при масаж облекчава схващане и болки в мускулите. Има и противовъзпалително действие.

INCI Name: Brassica Alba Seed Oil

Химически състав: Brassica Alba масло студено пресовано от семената на бял синап, Brassica Alba, Brassicaceae

Цвят: Много бледо жълто, прозрачна, мазна течност

В съответствие с изискванията на настоящите козметични директиви 67/548 ЕИО et 1999/45/ЕО

ДЕЙСТВИЕ:
Коса:
- подхранване и ускорен растеж
- при косопад - заздравява, сгъстява косата и ускорява растежа й
- забавя процесите на посивяване на косата
- много полезно при анти-гъбично лечение или инфекции на скалпа, изтощена коса, сух скалп, сърбеж и пърхот.
Синапено масло оставя косата блестяща, жизнена и красива.
Изследванията показват, че синапеното масло е най-доброто масло за суха и изтощена коса. Тъй като се абсорбира в косата, не само овлажнява и ремонтира от външната страна косъма, но действа и в дълбочина. Поради това, че маслото се усвоява напълно, позволява да се използва много по-често от другите масла, които не се усвояват.

Друга причина да предпочетем употребата на Синапеното масло за коса, пред другите масла, е че те образуват покритие върху косъма и запушват фоликулите, което води до увреждане. В допълнение, синтетичните овлажнители или балсами имат изсушаващ ефект поради липсата на естествени масла. За мнозина също е важен фактът, че синтетичните продукти често са направени от животинска мазнина и могат да причинят проблеми като кожни обриви по скалпа и косопад

Масаж:
При комплексното лечение на болки в гърба и ревматоиден артрит с помощта на масаж, Синапено масло има загряващ ефект, увеличиава циркулацията на кръвта и предизвиква изпотяване, което намалява температурата на тялото, премахва токсините, излишната вода и сол от вашата система. По същество, масажите със синапено масло са релаксиращи, намаляват болката, тонизират кожата и премахват токсините, за да насърчат здравето на кожата.
Маслото от Синап може да се употребява самостоятелно или в комбинация с други растителни и/или етерични масла, за по добър ефект.

ВАЖНО:
Не се препоръчва употреата на синапено масло при е малки деца или бебета, тъй като може да предизвик алергични реакции и кожни раздразнения!

Ако почувствате усещания на затопляне след прилагането на маслото, това не е реакция на кожата, а увеличаване на циркулацията на кръвта, което е нещо добро и със сигурност не е причина да спрете да използвате синапено масло.
Cъxpaнeниe – далеч от пряка слънчева светлина
Количество – 50мл, в тъмно аптекарско шише

ВАЖНО:
Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ, от обучен лекар или практикуващ здравеопазване.


7.00лв.

Please select from the Available Options:
Quantity:
Current Reviews: 2
This product was added to our catalog on Thursday 03 January, 2013.
 | Catalog_bg | 
Contacts
Reviews Back
Tell A Friend


Tell someone you know about this product.
Quick Find
Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
Designers