Валута:    
Език:     Български Руский English 
Сега във вашата кошница има (0) артикули
Категории
ОЩЕ ИНФО ЗА...
За Ароматите в Парфюма

"GIZA PERFUMES" е български сайт за продажба на:
* Парфюми без алкохол - (във вид на маслена есенция).
* Tрадиционни Индийски Атари, Мускуси, Амбра - директен внос от Индия.
* Ароматни масла – за композиране на парфюми, за аромаризиране на козметични продукти и помещения.
* Забележка: Всички търговски марки са собственост на техните парфюмни къщи. Ние не сме свързани и не представляваме нито една от тях. Използването имената на всички марки е единствено и само като ориентир.
ЗА ПАРФЮМИТЕ
Парфюмите до голяма степен се групират в семейства. Тези семейства са от ключово значение за създаването на всеки парфюм. Вашата реакция на всеки парфюм от ралично семейство ще бъде емоционално строго индивидуална. Професионалните парфюмери имат на разположение около 3000 съставки. Създаването на парфюм може да отнеме до 2 години и един парфюм може да съдържа до 300 съставки. Като добре написан разказ и създаването на парфюм се нуждае от: НАЧАЛО, СРЕДА и КРАЙ. С цел да се опрости обяснението в примера са посочени 21 основни аромата. Може да се чудите защо всеки парфюми / афтършейф винаги миришат различно за известно време след като сте ги използвали. Това е така, защото всеки парфюм се развива в 3 етапа. Повечето парфюми са смес от ароматни съставки (натурални есенции и синтетични аромати), които се проявяват последователно в етапите на възприятие на ароматите в парфюма:
ВРЪХНИ АРОМАТНИ НОТКИ
Те предоставят първоначалното въздействие - началното, леко ухание на парфюма, което продължава за около 8-15 минути.
ЦИТРУСОВИ : Цитрусовите ароматни нотки в парфюмите се излъчват от натурални есенциални масла от лайм (lime), лимон, грейпфрут;
ПОРТОКАЛ: Масло от плодове и кора на зрели портокали с мощно ободрително въздействие.
БЕРГАМОТ: Искрящи цитрусово-флорални ароматни нотки с дървесни и зелени нюанси с източник натурални масла от бергамот.
ПЛОДОВИ: Тези ароматни нюанси се придават от масла от плодове като манго, кайсия и праскова, които се характеризират с естествени зелени нюанси.
ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ: Това са маслата на красивите горски плодове ягода, малина, допълнени от ароматите на сливи, сушени сини сливи и стафиди. Тези аромати добавят сила и интимност в композицията на парфюма.
МОРСКИ АКВАТИЧНИ: Тези аромати се усещат в края на първоначалното ухание на парфюма и се придават от натуралните есенции от морска трева и водотасли. Същевременно със свежия полъх на така популярните морски нотки те добавят жизненост и динамизъм в излъчването на парфюма.
СРЕДНИ АРОМАТНИ НОТКИ
Известни още като сърцевина, средните ароматни нотки се развиват след връхните ароматни нотки и остават постоянни във времето. Поради това те придават характера на парфюма - оттам и понятието сърцевина.
АЛДЕХИДИ: Аромат със силно изразено въздействието в тази фаза. Използва се много в най-добре продаваните парфюми по света. Всеизвестно е, че Coco Chanel използва почти 20% алдехидни ароматни съставки в Chanel No.5. Усилва първоначалното въздействие и дава "чисто" усещане в тялото на парфюма.
ЖАСМИН: Един от най-популярните флорални ароматни нотки в парфюмерията. Аромата от Жасмин абсолю е зашеметяващ с комбинацията си на цветни и дървестно-зелени нюанси.
РОЗА - Една от най-ранните и все още най-популярни в парфюмерия съставки. Аромата на розата от натуралното розово масло е красиво съчетание на чистота и присъствие в началото на сърцевината на парфюма.
НЕРОЛИ: Етеричното масло от нероли придава интензитет и добавя зелена свежест и острота към плодово-цитрусовите и дървесни нотки на парфюма.
МОМИНА СЪЛЗА: Красивия флорален аромат на момина сълза добавя изтънченост към ароматите от други бели флорални комплекси и осигурява завладяващ ефект на тази изключително популярна ароматна посока.
ПЕРУНИКА: Мощен и богат флорален аромат, който отбелязва разграничението между началото и средата. Дори едва доловими нотки на този аромат придават опиянително флорално съвършенство на парфюма.
ДЪБОВ МЪХ: Известен също като Evernia prunastri е вид лишей използван широко в съвременната парфюмерия. Землист аромат с нюанси на влажна дървесина, той излъчва подчертана естественост и природна свежест и може да се открие в много парфюмни композиции.
ПОДПРАВКИ: Вибриращата комбинация от черен пипер, карамфил, индийско орехче с подчерано дървесни нотки и красив нюанс на кардамом придават елегантост и изключително иновативни особености на всеки парфюм.
КРАЙНИ АРОМАТНИ НОТКИ
Така наречените още базови ароматни нотки или Базата осигуряват трайното излъчване на парфюма. Това е последната фаза в развитието и спомага за фиксирането на парфюма към кожата. Това е момента, където ще усетите дървесните нотки в уханието на парфюма, които стават все по-осезаеми, когато парфюмът е бил върху кожата за известно време.
ПАЧУЛИ:Топли дървесни, зелени и землисти нотки, които добавят топлота и дълбочина в композицията на парфюма. Натуралната есенция от пачули придава определено дървесна посока на парфюма.
САНДАЛОВО ДЪРВО: Комплекс от топли дървесни нотки от масла от сандалово дърво или ветивер.
КЕДРОВО ДЪРВО: Завладяващ дървесен аромат от естествени масла от кедър. Красива комбинация, която придава финес и неповторимост на всеки парфюм.
ОРИЕНТАЛСКИ: Тази ароматна посока, толкова популярна с парфюмите на Guerlain се използва с пълна сила. Той може да доминира или да е в по-ниски концентрации, но винаги добавя интрига във всеки парфюм. Придава екзотичност, пълнота и чувственост в аромата на парфюма.
МУСКУС:Топли дървесни, зелени и землисти ароматни нотки. Добавят топлота и дълбочина на ароматната формула.
КЕХЛИБАР - Натураления комплекс от кехлибар осигурява дълготрайност и пълнота в ароматното качеството на парфюмната композиция. Ароматния кехлибар създава много опиянителна екзотична чувственост на парфюма.
ВАНИЛИЯ: Изпълващ, с меки флорални нюанси, този аромат оформя цялото тяло на парфюма, както и цялостното му въздействие.
ПИРАМИДА НА АРОМАТИТЕ В ПАРФЮМА

Perfume Fragrance Piramid
Продължи
- Добави към del.icio.us - Добави към Digg - Добави към Yahoo myWeb - Добави към Spurl - Добави към furl - Добави към Ask - Добави към Squidoo - Добави към Simpy - Добави към Reddit - Добави към ma.gnolia - TITLE_FACEBOOK_BOOKMARK - Добави към Google Отметки - Tweet This
Бързо Търсене!
Използвайте ключови думи за да откриете продукта, който търсите.
Подробно Търсене
Страна Произход
Тип на Парфюма